Дек.
22
Продължителност: От 22.12.2018 до 26.12.2018 / Място: Арт комплекс Горски дом Трявна

Семейна Коледа
в арт комплекс Горски дом Трявна
22.12.2018– 26.12.2018 г.

         Коледа е един от любимите семейни празници, който по стара българска традиция събира цялото семейство и ни дава възможност да сме заобиколени с любимите си хора, възползвайте се от нашата оферта  да посрещнете една незабравима Коледа сред природата Балкана и атмосферата на възрожденска Трявна.

                Трявна е прекрасно място за семейно посрещане на коледните празници, градът ревниво пази възрожденските си културни традиции, той е център на най-старата зографска школа, запазил е неповторимо архитектурно и художествено богатство. В неговите музеи се намират едни от най-добрите образци на българската иконопис и дърворезба. Запазените паметници от ХVІІІ и ХІХ век са истински шедьоври на българската възрожденска архитектура и художествени занаяти. Тук се намира музеят на Славейкови, Старото школо, вкопаната църква „Св. Архангел Михаил“, църквата „Св. Георги“, в която е пял дякон Левски, Часовниковата кула, Даскаловата къща със слънцата от облога на двамата майстори, прекрасната Райкова къща, дело на архитектон Димитър Сергюв. Спокойните и тихи улици, каменните мостове, многобройните ресторанти, кафенета и сувенирни магазинчета, дружелюбните и любезни тревненци създават неповторимата атмосфера на стария град.

         Арт комплекс Горски дом – „зеленият“ дом на Балкана, е скътан в полите на Стара планина на 2 км над Трявна. Намира се сред букова гора и обширни поляни с чудесен изглед към града.

         Комплексът разполага с 10 стаи и един апартамент, посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева и с капацитет от 30 места, което позволява на нашия екип да обърне персонално внимание на всеки гост. На разположение на гостите е голям детски кът, зала за настолни игри и ресторант с 40 места, предлагащ стара българска кухня.

         Нашият пакет”Семейна Коледа” за Рождество Христово, ще ви предложи освен персонална грижа, вкусни гозби от старата българска кухня, приготвени със здравословни продукти от местни производители и съобразени с българската кулинарна традиция за празника. В Горски дом Трявна ще ви посрещнем с трапеза, така както са я посрещали нашите деди и ще ви нагостим със забравени гозби от времето на вашите баби като можете да се насладите и на подбрани ракии и вина от български сортове грозде. За децата ще се грижи аниматор за празничните дни, ще ги изненадаме с много игри и изненади, украса на коледната елха, посещение на Дядо Коледа, раздаване на подаръци, зимна детска пързалка за шейни. На възрастните сме осигурили множество и разнообразни пешеходни маршрути, безплатно посещение на един от музеите на възрожденска Трявна и множество кулинарни и традиционни изненади. За вегетарианци и вегани сме подготвили специално меню, което да е съобразено с техните изисквания.

 

Вид стая Двудневен пакет с една тристепена и една празнична вечеря Тридневен пакет с една тристепена и една празнична вечеря Четиридневен пакет с една тристепена и една празнична вечеря
Цена на човек Цена на човек Цена на човек
Двойна стая Стандарт 105 лв. 140 лв. 165 лв.
Двойна стая Комфорт 110 лв. 150 лв. 175 лв.
Апартамент за 2/4 човека 230 лв./350 лв.* 340 лв./520 лв.* 400 лв./640 лв.*
Дете до 2,99 години безплатно безплатно безплатно
Дете от 3 до 6 години/доплаща 20.00 лв./ на база BB 30.00 лв./ на база BB 45.00 лв./ на база BB
Дете от 6 до 12 г. 50 % от цената за възрастен за съответния пакет

Цените включват курортна такса, застраховка и 9% ДДС
*Цената е на човек, при двойно настаняване!
** Цена за повече от двама  човека настанени в апартамента!

        Коледните пакети включват:

 • Съответния брой нощувки с традиционни местни закуски;
 • Четири степенна коледна празнична вечеря от стара българска кухня на Богдана Семова, приготвена със здравословни продукти от местни производители и съобразена с народните кулинарни традиции;
 • Една тристепенна вечеря на предварително заявено меню от стара българска кухня на Богдана Семова;
 • Детско коледно меню с подаръци;
 • Вегетарианскo меню с био продукти по избор;
 • Детска анимация на 25 декември;
 • Дядо Коледа за децата на 25 декември;
 • Ползване на детски кът и зала за настолни игри;
 • Ползване на детски зимна пързалка за шейни;
 • Високоскоростен безжичен интернет и сателитна телевизия;
 • Ползване на безплатен паркинг;
 • Безплатен трансфер при настаняване и напускане на хотела от автогарата и ЖП гарата на гр. Трявна; 

Условия на плащане: 50% от сумата се заплаща в 5 дневен срок след

 резервацията по банков път, останалите 50% се заплащат на място при настаняване:

ТРЕВИНА ЕООД; ОББ АД; IBAN: BG10UBBS80021095956130;BIC: UBBSBGSF

 

За контакти и резервации:

тел./viber: +359 876 283 860

info@gorskidom.com

skype: gorskidom.com

www.gorskidom.com

www.facebook.com/gorskidom