Дек.
22
Продължителност: От 22.12.2018 до 26.12.2018 / Място: Арт комплекс Горски дом Трявна

Семейна Коледа
в арт комплекс Горски дом Трявна
22.12.2018– 26.12.2018 г.

         Коледа е един от любимите семейни празници, който по стара българска традиция събира цялото семейство и ни дава възможност да сме заобиколени с любимите си хора, възползвайте се от нашата оферта  да посрещнете една незабравима Коледа сред природата Балкана и атмосферата на възрожденска Трявна.

                Трявна е прекрасно място за семейно посрещане на коледните празници, градът ревниво пази възрожденските си културни традиции, той е център на най-старата зографска школа, запазил е неповторимо архитектурно и художествено богатство. В неговите музеи се намират едни от най-добрите образци на българската иконопис и дърворезба. Запазените паметници от ХVІІІ и ХІХ век са истински шедьоври на българската възрожденска архитектура и художествени занаяти. Тук се намира музеят на Славейкови, Старото школо, вкопаната църква „Св. Архангел Михаил“, църквата „Св. Георги“, в която е пял дякон Левски, Часовниковата кула, Даскаловата къща със слънцата от облога на двамата майстори, прекрасната Райкова къща, дело на архитектон Димитър Сергюв. Спокойните и тихи улици, каменните мостове, многобройните ресторанти, кафенета и сувенирни магазинчета, дружелюбните и любезни тревненци създават неповторимата атмосфера на стария град.

         Арт комплекс Горски дом – „зеленият“ дом на Балкана, е скътан в полите на Стара планина на 2 км над Трявна. Намира се сред букова гора и обширни поляни с чудесен изглед към града.

         Комплексът разполага с 10 стаи и един апартамент, посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева и с капацитет от 30 места, което позволява на нашия екип да обърне персонално внимание на всеки гост. На разположение на гостите е голям детски кът, зала за настолни игри и ресторант с 40 места, предлагащ стара българска кухня.

         Нашият пакет”Семейна Коледа” за Рождество Христово, ще ви предложи освен персонална грижа, вкусни гозби от старата българска кухня, приготвени със здравословни продукти от местни производители и съобразени с българската кулинарна традиция за празника. В Горски дом Трявна ще ви посрещнем с трапеза, така както са я посрещали нашите деди и ще ви нагостим със забравени гозби от времето на вашите баби като можете да се насладите и на подбрани ракии и вина от български сортове грозде. За децата ще се грижи аниматор за празничните дни, ще ги изненадаме с много игри и изненади, украса на коледната елха, посещение на Дядо Коледа, раздаване на подаръци, зимна детска пързалка за шейни. На възрастните сме осигурили множество и разнообразни пешеходни маршрути, безплатно посещение на един от музеите на възрожденска Трявна и множество кулинарни и традиционни изненади. За вегетарианци и вегани сме подготвили специално меню, което да е съобразено с техните изисквания.

 

Вид стая Тридневен пакет с една тристепена и една празнична вечеря Четиридневен пакет с една тристепена и една празнична вечеря
Цена на човек Цена на човек
Двойна стая Стандарт 140 лв. 165 лв.
Двойна стая Комфорт 150 лв. 175 лв.
Апартамент за 2/4 човека 340 лв./520 лв.* 400 лв./640 лв.*
Дете до 2,99 години безплатно безплатно
Дете от 3 до 6 години/доплаща 30.00 лв./ на база BB 45.00 лв./ на база BB
Дете от 6 до 12 г. 50 % от цената за възрастен за съответния пакет

Цените включват курортна такса, застраховка и 9% ДДС
*Цената е на човек, при двойно настаняване!
** Цена за повече от двама  човека настанени в апартамента!

        Коледните пакети включват:

 • Съответния брой нощувки с традиционни местни закуски;
 • Четири степенна коледна празнична вечеря от стара българска кухня на Богдана Семова, приготвена със здравословни продукти от местни производители и съобразена с народните кулинарни традиции;
 • Една тристепенна вечеря на предварително заявено меню от стара българска кухня на Богдана Семова;
 • Детско коледно меню с подаръци;
 • Вегетарианскo меню с био продукти по избор;
 • Детска анимация на 25 декември;
 • Дядо Коледа за децата на 25 декември;
 • Ползване на детски кът и зала за настолни игри;
 • Ползване на детски зимна пързалка за шейни;
 • Високоскоростен безжичен интернет и сателитна телевизия;
 • Ползване на безплатен паркинг;
 • Безплатен трансфер при настаняване и напускане на хотела от автогарата и ЖП гарата на гр. Трявна; 

Условия на плащане: 50% от сумата се заплаща в 5 дневен срок след

 резервацията по банков път, останалите 50% се заплащат на място при настаняване:

ТРЕВИНА ЕООД; ОББ АД; IBAN: BG10UBBS80021095956130;BIC: UBBSBGSF

 

За контакти и резервации:

тел./viber: +359 876 283 860

info@gorskidom.com

skype: gorskidom.com

www.gorskidom.com

www.facebook.com/gorskidom