Сеп.
27
Продължителност: No time set / Място: Арт комплекс Горски дом Трявна

СЕМЕЙНИ ПРАЗНИЦИ
ВЕНЧАВКИ, КРЪЩЕНЕТА, ДЕТСКИ РОЖДЕНИ ДНИ, ЮБИЛЕИ, ИМЕННИ ДНИ, КУРБАНИ, ЧЕСТВАНИЯ, СЕМЕЙНИ СБИРКИ И ДР. В АРТ КОМПЛЕКС ГОРСКИ ДОМ ТРЯВНА

            Желаете да организирате вашият семеен празник по един неповторим начин, предлагаме ви да е сред духа и традициите на възрожденска Трявна, където Арт комплекс Горски дом Трявна ще ви осигури автентична възрожденска атмосфера сред вековна букова гора, уникално индивидуално меню от стара българска кухня, съобразено с българските възрожденски традиции и специално подбрана винена листа от вина от български сортове грозде.

Арт комплекс Горски дом – „зеленият“ дом на Балкана, е предпочитано място за провеждане на семейни и лични празници – венчавки, кръщенета, детски рождени дни, рождени дни за възрастни, юбилеи, именни дни, чествания и курбани. Комплексът  е скътан в полите на Стара планина на 3 км от центъра на гр. Трявна. Намира се сред букова гора и обширни поляни с чудесен изглед към града. Тук ще намерите най-добри условия за вашата почивка – тишина, спокойствие, близост до природата, условия за туризъм сред прохладния и чист въздух на планината.

Арт комплекс Горски дом Трявна подпомага възстановяването на народните традиции и обичаи при честване семейните празници. При кръщене ще ви помогнем да калесате кума и ще ви нагостим по стара българска традиция с бъклица вино, пита и печена кокошка. За рождените и именните дни ще ви поднесем народната обредна вечеря съобразно празника и ще ви посрещат така както са посрещали тревненци своите празнични гости преди 120 г. При курбан ще ви нагостим с неповторима курбан чорба и печено от стара българска кухня.

Комплексът разполага с 10 стаи и един апартамент, посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева и с капацитет от 30 места, което позволява на нашия екип да обърне персонално внимание на всеки гост. На разположение на гостите е заведение с 40 места, предлагащ стара българска кухня с майстор готвач Богдана Семова, многофункционална зала с 40 места, удобна за провеждане на обучения, лагери и семинари.  голям външен и вътрешен детски кът с много играчки и забавления, зала за настолни игри.

Трявна е прекрасно място за фирмено посещение през есента, градът ревниво пази възрожденските си културни традиции, той е център на най-старата зографска школа, запазил е неповторимо архитектурно и художествено богатство. В неговите музеи се намират едни от най-добрите образци на българската иконопис и дърворезба. Спокойните и тихи улици, каменните мостове, многобройните ресторанти, кафенета и сувенирни магазинчета, дружелюбните и любезни тревненци създават неповторимата атмосфера на стария град. Трявна е чудесна отправна точка до много забележителности в района, което ви дава възможност да посетите Етнографски комплекс Етъра, архитектурно – исторически резерват „Боженци“, Соколския манастир, Дряновския манастир, пещерата Бачо Киро, природен парк Българка, Виканата скала на дядо Вазов и много други.

Ние ще ви предложим освен персонална грижа, вкусни гозби от старата българска кухня, приготвени със здравословни продукти от местни производители и съобразени с българската кулинарна традиция. В Горски дом Трявна ще ви посрещнем с трапеза, така както са я посрещали нашите деди и ще ви нагостим със забравени гозби от времето на вашите баби като можете да се насладите и на подбрани ракии и вина от български сортове грозде. За децата сме подготвили безплатно ползване на голям детски кът с много играчки и забавления и при желание незабравима вечер с детски аниматор. На възрастните сме осигурили множество и разнообразни пешеходни маршрути, зала за настолни игри с шах, табла, карти за игра, покер комплект, не се сърди човече и много други семейни игри, както и множество кулинарни изненади. За вегетарианци и вегани сме подготвили специално меню, което да е съобразено с техните изисквания. По предварителна заявка можем да ви предложим домашна пълнена пуйка, печен заек по хайдушки, домашна пълнена кокошка по ориенталски, печено прасенце по старому, пълнено агънце, пълнено агне на пещ.

При събиране на 18 гости целият комплекс ще бъде затворен за вашето мероприятие.

Ще се радваме да ви предложим нашите услуги и да ви предоставим индивидуална оферта съобразно вашите изисквания.

Запитвания и резервации можете да направите на тел. +359 876 283 860 и на електронната поща info@gorskidom.com или посочените по-долу координати.

 

За контакти и резервации:

тел.: +359 876 283 860

info@gorskidom.com

skype: gorskidom.com

www.gorskidom.com

www.facebook.com/gorskidom