юни
02
Продължителност: 01.04.2024- 31.12.2024 г. / Място: Арт комплекс Горски дом и Старата къща Трявна

Семейни празници в Арт комплекс Горски дом и Старата къща Трявна
Рождени дни, юбилеи, имени дни, курбани, чествания, семейни сбирки, кръщенета, сватби и др.

            Желаете да организирате вашият семеен празник по един неповторим начин, предлагаме ви да е сред духа и традициите на възрожденска Трявна, където Арт комплекс Горски дом Трявна и Старата къща ще ви осигури автентична възрожденска атмосфера сред вековна букова гора на Балкана.

Арт комплекс Горски дом и Старата къща Трявна – „зеленият“ дом на Балкана, е предпочитано място за провеждане на семейни и лични празници – венчавки, кръщенета, детски рождени дни, рождени дни за възрастни, юбилеи, именни дни, чествания и курбани. Комплексът  е скътан в полите на Стара планина на 3 км от центъра на гр. Трявна. Намира се сред букова гора и обширни поляни с чудесен изглед към града. Тук ще намерите най-добри условия за вашата почивка – тишина, спокойствие, близост до природата, условия за туризъм сред прохладния и чист въздух на планината.

Комплексът се състои от две къщи за гости: къща Горски дом и къща Старата къща, голям общ двор с детски кът, люлки, тревна площ за почивка и игра, шезлонги, чадъри, две беседки и амфитеатрално пространство. Комплексът представлява галерия на открито с множество картини и скулптури на български творци. За удобство на гостите са изградени 2 паркинга в западната и източната част на комплекса с капацитет 15 автомобила.

 Къща Горски дом разполага с 8 просторни стаи Комфорт с единични и двойни легла и разтегателен диван, подходящи за семейно настаняване, 2 стаи Стандарт, подходящи за настаняване на двойки и един апартамент, с две спални помещения, всички със самостоятелни баня и санитарен възел, разположени на два етажа, всичките посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева и с капацитет за 24 възрастни и 8 деца. На разположение на гостите е кът за хранене с 40 места, външна зона за хранене с 40 места, изцяло оборудвана кухня, голям вътрешен детски кът с много играчки и забавления и зала за настолни игри, голям двор за игра и почивка за гостите, с беседка, шезлонги и чадъри.
Архитектурата на сградата е вдъхновена от прочутото Славейково школо в Трявна. Гостите ще се насладят на специално подбрани архитектурни детайли, характерни за тревненските възрожденски майстори, като големи дървени чардаци, подходящи за почивка и отмора, . Непосредствено пред сградата, е изграден амфитеатър с 60 места и широк плочник, удобен за отдих, културни занимания и развлечения.
Къщата се предоставя за ползване на гостите цялата с общ капацитет 8 стаи Комфорт, 2 стаи Стандарт и Апартамент за 24 възрастни и 8 деца или само 1 етаж с капацитет 4 стаи Комфорт и 1 стая Стандарт за 10 възрастни и 4 деца.

 Къща Старата къща е типична тревненска жилищна сграда, построена от местни майстори през 1902 г. и реновирана през 2019 г. На първия етаж са разположени 2 спални, подходящи за настаняване на двойки, трапезария с оборудвана кухня, 2 бани с тоалетни. На втория мансарден етаж са разположени 2 обширни стаи, с единични и двойни легла и разтегателен диван, подходящи за семейно настаняване със запазени открити греди и обособени пространства и една баня с тоалетна. Общият капацитет на къщата е 9 възрастни и 1 дете. В сутерена /приземно каменно помещение/ е разположена механа с камина, бар и оборудвана кухня с капацитет от 20 ч. Към къщата има закрита лятна част с барбекю, външно барбекю, двор със специално запазена беседка и кът за отдих Каменното гнездо.
Къщата се предоставя за ползване на гостите цялата с общ капацитет 2 двойни стаи, една семейна стая и една тройна стая за 9 възрастни и 1 дете.

Трявна е прекрасно място за семейно посещение през целия период на годината, градът ревниво пази възрожденските си културни традиции, той е център на най-старата зографска школа, запазил е неповторимо архитектурно и художествено богатство. В неговите музеи се намират едни от най-добрите образци на българската иконопис и дърворезба. Спокойните и тихи улици, каменните мостове, многобройните ресторанти, кафенета и сувенирни магазинчета, дружелюбните и любезни тревненци създават неповторимата атмосфера на стария град. Трявна е чудесна отправна точка до много забележителности в района, което ви дава възможност да посетите Етнографски комплекс Етъра, архитектурно – исторически резерват „Боженци“, Соколския манастир, Дряновския манастир, пещерата Бачо Киро, природен парк Българка, Виканата скала на дядо Вазов и много други.

Ще се радваме да ви предложим нашите услуги и да ви предоставим индивидуална оферта съобразно вашите изисквания.

За контакти и резервации:

тел.: +359 876 283 860

info@gorskidom.com

www.gorskidom.com

www.facebook.com/gorskidom