Насладете се на почивка сред природата и красотата на тревненския балкан.

Арт комплекс Горски дом и Старата къща – „зеленият“ дом на Балкана, е скътан в полите на Стара планина на 2 км над Трявна. Намира се сред букова гора и обширни поляни с чудесен изглед към града.

Комплексът ви предлага настаняване в:

Къща Горски дом, която разполага с 8 просторни стаи Комфорт с единични и двойни легла и разтегателен диван, подходящи за семейно настаняване, 2 стаи Стандарт, подходящи за настаняване на двойки и един апартамент, с две спални помещения, всички със самостоятелни баня и санитарен възел, разположени на два етажа, всичките посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева и с капацитет за 24 възрастни и 8 деца. На разположение на гостите е кът за хранене с 40 места, външна зона за хранене с 40 места, изцяло оборудвана кухня, голям вътрешен детски кът с много играчки и забавления и зала за настолни игри, голям двор за игра и почивка за гостите, с беседка, шезлонги и чадъри. Гостите могат да наемат само първия етаж, състоящ се от 4 стаи Комфорт и 1 стая Стандарт, заедно с кухня и кът за хранене или целята къща с посочения по-горе капацитет.

Цена на нощувка за настаняване в къща Горски дом с максимален брой гости 10 възрастни и до 4 деца до 12 г. – 400 лв., при минимален престой от 2 нощувки.

Цена на нощувка за настаняване в къща Горски дом с максимален брой гости 24 възрастни и до 8 деца до 12 г. – 800 лв., при минимален престой от 2 нощувки.

Старата къща ТрявнаКъща Старата къща е типична тревненска жилищна сграда, построена от местни майстори през 1902 г. и реновирана през 2019 г. На първия етаж са разположени 2 спални, подходящи за настаняване на двойки, трапезария с оборудвана кухня, 2 бани с тоалетни. На втория мансарден етаж са разположени 2 обширни стаи, с единични и двойни легла и разтегателен диван, подходящи за семейно настаняване със запазени открити греди и обособени пространства и една баня с тоалетна. Общият капацитет на къщата е 9 възрастни и 1 дете. В сутерена е разположена механа с камина, бар и оборудвана кухня с капацитет от 20 ч. Към къщата има закрита лятна част с барбекю, външно барбекю, двор със специално запазена беседка и кът Каменното гнездо.

Цена на нощувка за настаняване в къща Старата къща с максимален брой гости 9 ч. – 295 лв., при минимален престой от 2 нощувки.

Трявна е прекрасно място за семейно посещение, градът ревниво пази възрожденските си културни традиции, той е център на най-старата зографска школа, запазил е неповторимо архитектурно и художествено богатство. В неговите музеи се намират едни от най-добрите образци на българската иконопис и дърворезба. Запазените паметници от ХVІІІ и ХІХ век са истински шедьоври на българската възрожденска архитектура и художествени занаяти. Тук се намира музеят на Славейкови, Старото школо, вкопаната църква „Св. Архангел Михаил“, църквата „Св. Георги“, в която е пял дякон Левски, Часовниковата кула, Даскаловата къща със слънцата от облога на двамата майстори, прекрасната Райкова къща, дело на архитектон Димитър Сергюв. Спокойните и тихи улици, каменните мостове, многобройните ресторанти, кафенета и сувенирни магазинчета, дружелюбните и любезни тревненци създават неповторимата атмосфера на стария град.

УСЛОВИЯ НА ПЛАЩАНЕ : 50% от сумата се заплаща в 5 дневен срок след резервацията по банков път, останалите 50% се заплащат в 5 дневен срок преди настаняване по банков път.

Тревина ЕООД
IBAN: BG10UBBS80021095956130 BIC: UBBSBGSF  ОББ АД   

За контакти и резервации за комплекс Горски дом и Старата къща:
тел.: +359 876 283 860 ;    info@gorskidom.com     www.gorskidom.com
skype: gorskidom.com       www.facebook.com/gorskidom