Трявна е предпочитано място за лечение и възстановяване на силите на белодробно болни деца през всички сезони на годината. Тук се намира единствената в България специализирана белодробна болница „Царица Йоана“, която предлага дълготрайно лечение на деца с хронични белодробни заболявания и туберкулоза. В болницата работят високо квалифицирани специалисти в областта на белодробните заболявания. Болните на възраст до 18 години се приемат с направление от личния лекар или специалист, като лечението с направление е безплатно.

За информация на нашите гости споделяме координатите и адресът на болницата: Трявна, ул. Бреза, № 49, централа: 0677:620 21, приемен кабинет: 0893/626 123, е-mail: pulmo_tryavna@abv.bg, www.belodrobnadetska.com .

Арт комплекс Горски дом и Старата къща Трявна е разположен на южния склон на тревненската котловина на 620 м н.в. в махала Койчевци на 2 км от центъра на Трявна и на 4,4 км. от болница „Царица Йоана“. Намира се в тихо и уютно кътче сред букова гора и обширни поляни, удобни за разходка и туризъм.
Комплексът е с множество удобства за семейства с деца, като разполага с външен и вътрешен детски кът, зала за игри и голям двор за занимания на открито. 

Комплексът може да ви предложи настаняване в: 

Къща Горски дом, която разполага с 8 просторни стаи Комфорт с единични и двойни легла и разтегателен диван, подходящи за семейно настаняване, 2 стаи Стандарт, подходящи за настаняване на двойки и един апартамент, с две спални помещения, всички със самостоятелни баня и санитарен възел, разположени на два етажа, всичките посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева и с капацитет за 24 възрастни и 8 деца. На разположение на гостите е кът за хранене с 40 места, външна зона за хранене с 40 места, изцяло оборудвана кухня, голям вътрешен детски кът с много играчки и забавления и зала за настолни игри, голям двор за игра и почивка за гостите, с беседка, шезлонги и чадъри.
Гостите могат да наемат само първия етаж, състоящ се от 4 стаи Комфорт и 1 стая Стандарт, заедно с кухня и кът за хранене или целята къща с посочения по-горе капацитет.

Къща Старата къща е типична тревненска жилищна сграда, построена от местни майстори през 1902 г. и реновирана през 2019 г. На първия етаж са разположени 2 спални, подходящи за настаняване на двойки, трапезария с оборудвана кухня, 2 бани с тоалетни. На втория мансарден етаж са разположени 2 обширни стаи, с единични и двойни легла и разтегателен диван, подходящи за семейно настаняване със запазени открити греди и обособени пространства и една баня с тоалетна. Общият капацитет на къщата е 9 възрастни и 1 дете. В сутерена е разположена механа с камина, бар и оборудвана кухня с капацитет от 20 ч. Към къщата има закрита лятна част с барбекю, външно барбекю, двор със специално запазена беседка и кът Каменното гнездо.

Цени:

Цена на нощувка за настаняване в къща Горски дом с максимален брой гости 10 ч. – 400 лв., при минимален престой от 2 нощувки.

Цена на нощувка за настаняване в къща Горски дом с максимален брой гости 24 ч. – 800 лв., при минимален престой от 2 нощувки.

Цена на нощувка за настаняване в къща Старата къща с максимален брой гости 9 ч. – 295 лв., при минимален престой от 2 нощувки.

 

УСЛОВИЯ НА ПЛАЩАНЕ : 50% от сумата се заплаща в 5 дневен срок след резервацията по банков път, останалите 50% се заплащат в 5 дневен срок преди настаняване по банков път.
Тревина ЕООД
IBAN: BG10UBBS80021095956130 BIC: UBBSBGSF  ОББ АД   

За контакти и резервации за комплекс Горски дом и Старата къща:
тел.: +359 876 283 860 ;    info@gorskidom.com     www.gorskidom.com
skype: gorskidom.com       www.facebook.com/gorskidom